Taidekeskus Salmela
Taidekeskus Salmela on merkittävä osa Mäntyharjun kulttuuritarjontaa. Taidekeskus Salmela on taidegalleria ja kesäajan kulttuuritapahtuma Mäntyharjun kirkonkylässä. Se kuuluu Finland Festivalsin jäsentapahtumiin. Salmelan toimintaan kuuluvat kuvataidenäyttelyt, konsertit, laulu- ja kuvataidekilpailut, luennot ja runotapahtumat.
Näyttelykauden ulkopuolella Salmelan näyttelytilat luovutetaan 4-8 nuoren taiteilijan käyttöön. Tällä toiminnalla Salmela, yhteistyössä Mäntyharjun kunnan kanssa, haluaa tukea lupaavia nuoria taiteilijoita kuvataiteen, musiikin ja kirjallisuuden alalla.
Woikoski Feelingin WHD Gårdilta on matkaa Salmelaan n.21km, jonka vuoksi taidenäyttelyyn on sujuvaa yhdistää käynti Woikosken Automuseossa sekä ravintoloissamme!
Hauhalan Hanhifarmi
Hauhalan Hanhifarmi henkilöityy agrologipariskuntaan, joka on rakentanut pienestä savolaisesta maatilasta Suomen hanhituotannon keskuksen. Idea hanhituotantoon oli jäänyt kytemään Itävallan matkalla vuonna 1994, jolloin oli päästy tutustumaan hanhitilaan, joka toimi Linzin lähellä. Virpi irtisanoutui työpaikastaan 4H-järjestössä syksyllä 1996, ja hakeutui kolmen kuukauden yrittäjäkurssille, jonka aikana Hanhifarmi-ideaa työstettiin. Virpi ja Antti perustivat Hauhalan Hanhifarmin vuonna 1997.
Sitkeydellään Virpi ja Antti Rantalainen ovat luoneet kokonaisuuden, joka kattaa tuotantosuunnan kaikki vaiheet alkaen hanhiemoista ja poikastuotannosta, haudontaan, kasvatukseen, rehujen valmistukseen omassa rehusekoittamossa, teurastukseen, lihanjalostukseen sekä myyntiin ja markkinointiin saakka.
Virpin ja Antin rohkeat investoinnit uuteen tuotantoalaan on palkittu valtakunnallisesti arvostetuilla palkinnoilla: Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä vuonna 2004, Viisi tähteä –lehden prosessisarjan kunniamaininta 2004 & Paras Liikeidea 2007 sekä Mikkelin kaupungin yrityspalkinto 2010 sekä valinta Suomen edustajaksi Pohjoismaisessa ruoka-alan kilpailussa Emblassa vuonna 2019. Tuotteiden visuaalinen ilme on myös saanut palkintoja.
Woikoski Feelingin ravintoloissa hyödynnämme Hauhalan hanhifarmin tuotteita, joista keittiömestarimme suunnittelee sesonkiin sopivia annoksia!
Vierulan Tila
Vierulan marja- ja vihannestila on tuottaa puhdasta lähiruokaa Mäntyharjun ja lähiseudun markkinoille.
Marjat ja vihannekset kasvavat Mäntyharjun Enonlahdella ja Koirakivessä, joten marjojen ja vihannesten alkuperä on jäljitettävissä peltolohkolle saakka. Tuotteet myös pakataan ja tarvittaessa varastoidaan tilalla, mutta ylivoimaisesti suurin osa tuoretuotteista lähtee myyntipaikoille suoraan pellolta.
Vierulan tila kuljettaa kaikki tuoretuotteet myyntipaikoille itse. Tuotteet eivät kierrä tukkuliikkeiden kautta, jolloin kilometrejä tulee mahdollisimman vähän ja kuljetusajat jäävät lyhyiksi. Kunnia-asia on, että kaikki tuotteet lähtevät tilalta tuoreina. Esimerkiksi mansikat ja uudet perunat ovat olleet pellossa vielä myyntipäivän aamuna, jollei toisin mainita.
Vierulan tuotantoa ohjaa edelleen Konstan-papan ohje, jonka mukaan maa ei kasva pettehellä – maata ei voi pettää vain ottamalla sato vaan maaperästä täytyy aina huolehtia.
Parhaaksi tuotantotavaksi on Vierulassa todettu integroitu kasvinsuojelu, jonka pohjautuu perusteelliseen viljelysuunnitelmaan ja tarkoittaa, että ensin otetaan huomioon kasvin luonnolliset tarpeet. Kulmakiviä ovat kasvintuhoajien ennaltaehkäisy ja kasvinsuojeluaineiden käytön minimointi.
Pääperiaate on, että kemiallisia menetelmiä ja perinteisiä kasvinsuojeluaineita korvataan luonnonmukaisilla keinoilla aina, kun se on mahdollista. Usein tehokkain tapa on yhdistää luonnonmukaiset ja kemialliset torjuntamenetelmät.
Vierulassa peltoihin levitetään kastelun kautta esimerkiksi luonnollista sukkulamatoa, joka tuhoaa korvakärsäkkään populaatiota pellossa. Kasvihuoneissa torjutaan kirvoja kirvavainokaisilla ja vihannespunkkeja ansaripetopunkeilla eli käytetään hyväksi luonnon kiertokulkua.
Harmaahometta puolestaan estää mehiläisten levittämä sienirihmasto. Lisäksi Vierulassa kierrätetään peltolohkoissa eri kasveja, minkä ansiosta maaperä tuottaa satoa nyt ja tulevaisuudessa.
Woikoski Feelingin ravintoloissa hyödynnämme Vierulan tilan tuotteita, joista keittiömestarimme suunnittelee annoksia sesongin mukaan!
Kuvalan Tila
Kuvalan tila sijaitsee Mäntyharjun kunnan länsiosassa, Kukonkorven kylässä. Isojaossa oli aikanaan perustettu Hälikkä-niminen tila, josta myöhemmin jaettiin erikokoisia kantatiloja. Näistä yhdeksi muodostui Kuvala.
Eino Haajanen (s.1932) aloitti tilan pidon vuonna 1975 vaimonsa Tuovin kanssa. He saneerasivat navetan emakkosikalaksi ja vuonna 1980 laajensivat 55-paikkaiseksi porsitussikalaksi. Kuvalan tilan päätuote ovat possut, joita kutsutaan herkkupyllyiksi. Possut saavat oman pellon ja naapureiden kasvattamaa viljaa sekä jäteleipää - pullaa, ruista ja sämpylöitä! Ja lisäksi possut syövät heinää! Puhtaalla viljalla ja leivillä kasvavat myös Kuvalan kanat, ja voi miten keltainen on munien keltuainen!
Vuonna 2000 Kuvalassa tehtiin sukupolvenvaihdos, kun remmiin vaihtui nuori pari, Einon poika Janne (s. 1981) emäntänsä Heidin kanssa, jotka tänä päivänä Kuvalan tilaa ylläpitävät.
Woikoski Feelingin ravintoloissa käytämme Kuvalan tilan tuotteita raaka-aineina joista keittiömestarimme loihtii sesonkiin sopivat annokset! Kuvalan tilan tuotteita on myynnisstä myös WoiKiskalla.
Mikkasen Tila
Iso-Mikkasen tila sijaitsee Mäntyharjun Niinimäen kylässä. Tila on ollut samalla suvulla vuodesta 1555 alkaen. Nykyinen isäntäpari on neljättätoista polvea. Tilalla on aina harjoitettu metsätaloutta ja karjankasvatusta, aiemmin maidon- ja porsaantuotantoa ja syksystä 2013 karitsanlihan kasvatusta.
Lammasrotuna ovat valkoiset, mustat ja ruskeat suomenlampaat. Karitsanlihaa myydään suoramyyntinä. Myös lankoja ja taljoja on saatavissa.